logo
امروز : یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۶:۰۴
[ شناسه خبر : ۴۳۹۹۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان مطرح کرد:

خشکسالی تهدیدی جدی برای کشاورزی ماهنشان

خشکسالی-تهدیدی-جدی-برای-کشاورزی-ماهنشان
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان گفت: خشکسالی شدید، کشاورزی ماهنشان را با چالش جدی رو به رو کرده است کمبود بارندگی، خشک شدن منابع آبی و کاهش شدید محصولات کشاورزی، اقتصاد منطقه را به خطر انداخته و معیشت مردم را تهدید می‌کند.

غلامرضا بهرامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: خشکسالی، چالشی جدی برای منابع طبیعی شهرستان ماهنشان به شمار می‌رود و اثرات مخربی بر جنبه‌های مختلف زیست‌محیطی و اقتصادی منطقه برجای می‌گذارد. 

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه این پدیده، با کاهش تولید علوفه در مراتع، ظرفیت چرای دام را کاهش داده است، افزود: به تبع آن، تولیدات دامی منطقه را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان خاطرنشان کرد: از بین رفتن پوشش گیاهی در اثر خشکسالی، زنجیره‌ای از پیامدهای ناگوار را به دنبال دارد.

وی با تاکید بر اینکه افزایش گرد و غبار، کاهش ترسیب کربن توسط گیاهان و درختان، افزایش رواناب و فرسایش خاک و کاهش میزان آب دریافتی سفره‌های آب‌های زیرزمینی، تنها بخشی از این اثرات هستند، تصریح کرد: خشکسالی همچنین با کاهش زادآوری گیاهان و تولید لاشبرگ، به عدم نفوذپذیری و تخریب ساختمان خاک منجر می‌شود. 

بهرامی یادآور شد: کاهش بارندگی، به‌ویژه بارش برف در زمستان، نیز باعث طغیان آفات و امراض گیاهی شده و خسارات بیش‌تری به منابع طبیعی وارد می‌سازد.

وی ادامه داد: علاوه بر این، خشکسالی با کاهش محصولات فرعی مراتع و کمبود آب برای شرب احشام، فشار بیش‌تری بر مراتع وارد می‌کند، بیان کرد: تجمع دام‌ها در اطراف منابع آبی محدود، منجر به تخریب خاک و پوشش گیاهی در این مناطق می‌شود.

وی ادامه داد: در نهایت، کاهش میزان موفقیت طرح‌های احیاء و اصلاح منابع طبیعی نیز از دیگر پیامدهای ناگوار خشکسالی است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان مطرح کرد: برای مقابله با این چالش‌ها، لازم است با توجه به تغییرات اقلیمی و موقعیت جغرافیایی خشک و بیابانی کشور، کشت محصولات کشاورزی و کاربری‌های اراضی بر اساس آمایش سرزمینی صورت گیرد. 

وی با اشاره به اینکه هر منطقه باید بر اساس توان اکولوژیکی و شرایط خاص خود، برای کاربری‌های مناسب و کشت محصولاتی با کم‌ترین نیاز آبی و بیش‌ترین بازدهی اقتصادی برنامه‌ریزی شود، تصریح کرد: شهرستان ماهنشان نیز از این قاعده مستثنی نیست و عدم توجه به آمایش سرزمینی، منجر به بروز مشکلاتی مانند تنش آبی در فصل تابستان، به ویژه در مناطق مسکونی شهر ماهنشان شده است.

بهرامی تاکید کرد: برای حل این مشکلات، لازم است با اتخاذ رویکردی علمی و مبتنی بر آمایش سرزمینی، به مدیریت منابع آبی و کاربری اراضی در شهرستان ماهنشان پرداخت.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر